mandag 19. mars 2012

Lunsjkaker


Idag er det vegetarmiddag på menyen. Oppskriften er nok en gang hentet fra VeganMisjonen, som er en veldig bra blogg med mange gode vegan- og vegetaroppskrifter. Disse lunsjkakene er kjempegode og er 100% kjøttfrie. Lag en stor porsjon, så kan du enten fryse de som blir igjen eller ha de til lunsj dagen etter.
Til ca 18-20 kaker trenger du:

4 dl hvit ris
2 blomkål, i små biter
2 gulrøtter, i små biter
1 purre, i små biter
4 dl lettkokte havregryn
2 ts vegansk buljongpulver (kan sløyfes)
2 ts paprikapulver
1/2 ts chilipulver
salt og pepper
olje til steking

Kok risen etter anvisning på pakken.
Kok blomkål- gulrotbitene såvidt møre, ca 4 minutter. Sil av vannet.
Ha ris, grønnsaker og havregryn i en stor bolle og bland sammen med en sleiv.
Mos alt raskt med stavmikser e.l. La det bli igjen noen hele biter her og der. Blandingen skal ikke bli for tynn ellers blir det vanskelig å forme den til kaker.
Tilsett krydderne og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper.
Form farsen til runde kaker og stek i olje til de er gyllenbrune på begge sider.
Server lunsjkakene med, for eksempel, coleslaw eller stekte grønnsaker. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...