torsdag 29. mars 2012

Mangosorbet


Det er masse deilige mangoer å få kjøpt i butikkene om dagen. Det du må passe på når du skal kjøpe mango er at frukten er hel, blank og fin. Den skal være uten skader og sprekker, og det skal ikke tyte ut væske. Mango kan gjerne være litt myk, men ikke så myk at det blir igjen et merke/utdypning når du trykker på den med fingeren.
Jeg fikk iskremmaskin til morsdagen og har allerede laget is flere ganger, og det synes jeg er veldig morsomt. Denne gangen ble det mangosorbet, som jeg kan anbefale på det sterkeste til deg som liker mango. Hvorfor ikke lage mangosorbet til påsken?
Her er oppskriften:

2 mangoer
100 gram sukker
1,5 dl vann
saften av 1 lime eller sitron

Fjern mangosteinene, og del mangoene i terninger.
Kok opp sukker vann og limesaft i en kjele.
Ha mangoterningene i en blender og kjør til du har en fin puré.
Tilsett sukkerlaken og kjør til alt er blandet.
Ha mangopureen i iskremmaskin og kjør til sorbeten er ferdig, ca 30-40 minutter.
Kos deg! :)

2 kommentarer:

  1. Hvor mange er den beregnet for?

    SvarSlett
  2. Hei!
    Det blir ca 4-5 dl og er nok til 4.

    Hilsen
    Svetlana

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...