lørdag 10. mars 2012

Pappas kjøttkaker


Her har du pappas oppskrift på russiske/ukrainske kjøttkaker. Jeg har også prøvd norske kjøttkaker, men vender alltid tilbake til pappas oppskrift. Det har kanskje noe med hva man er vant med, men jeg synes at disse smaker best. Prøv du også!
Til 4-6 personer trenger du:

400-500 gram karbonadedeig
400 gram kjøttdeig av svin (kan erstattes med karbonadedeig)
3 loffskiver
2 store gule løk
3-4 hvitløksfedd
salt og pepper
sterk te eller vann

hvetemel
olje til steking

Bland sammen karnonadedeig og kjøttdeig av svin. Har du kjøttkvern, kan du kværne kjøttdeigen et par ganger ekstra. Da får du en fin og glatt deig, og myke og saftige kjøttkaker.
Riv loffskivene i biter og kværn i kjøttkvern sammen med litt kjøttdeig, eller kjør i foodprocessor/blender til smuler. Alternativt kan du smuldre loffskivene med hendene.
Kværn løken. Har du ikke kjøttkvern, kan du kjøre løken i foodprocessor/blender, eller rive på et fint jern.
Bland loffsmulene og løken med kjøttdeigen.
Ha i pressset hvitløk, og krydre med salt og pepper.
Tilsett te eller vann til farsen er passe bløt og myk. Pappa sier at du må bruke te. :)
Ha noen spiseskjeer mel på en asjett.
Varm opp olje i en stor stekepanne.
Ta et par spiseskjeer farse i hendene og trill til en fast oval bolle. Vend kjøttkaken i hvetemel, klem den litt flat og legg i den varme oljen. Gjør det samme med resten av farsen. Du vil få ca 15 kjøttkaker.
Brun kjøttkakene godt på begge sider på høy varme. Hell vann i stekepanna til kjøttkakene er halvveis dekket. Kok opp, legg på lokket, skru ned varmen og la kjøttkakene putre i ca 20-30 minutter til de er gjennomstekte.
Server sammen med hjemmelaget potetmos og grønn salat. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...