fredag 9. mars 2012

Verdens beste berlinerboller


Disse berlinerbollene er uten tvil verdens  beste. De er passe søte, utrolig luftige og myke, og superenkle å lage. Barna kommer til å elske de!
Til 30-35 boller trenger du:

440 ml melk
100 gram usaltet smør
75 gram sukker
4 egg
25 gram gjær
600 gram hvetemel
1/2 ts salt
frityrolje
bringebærsyltetøy
sukker til pynt

Varm opp melk og smør i en kjele til melken er fingervarm og smøret er smeltet.
Pisk inn sukker og egg.
Smuldre gjæren i en liten bolle, og rør ut i ca 1 dl av den varme melkeblandingen.
Tilsett den utrørte gjæren i melkeblandingen og pisk til alt er blandet. Jeg brukte ballongvisp.
Sikt sammen mel og salt i en stor bolle. Lag en grop i midten og hell i melken, litt av gangen. Pisk til du har en klumpfri og glatt deig. Denne deigen er veldig klissete, slik skal den være. Den skal ikke eltes, men piskes med visp.
Dekk til med plast og la deigen heve i ca 1 time.
Hell frityrolje i frityrkoker. Har du ikke frityrkoker, kan du bruke en gryte eller en høy stekepanne. Varm opp oljen til 165 grader.
Lag boller ved hjelp av to spiseskjeer eller iskremskje. Har du ikke noe imot å bli klissete på hendene, kan du ta en større mengde deig i hånden, klemme sammen hånden og klemme ut boller mellom tommelen og pekefingeren. Bruk da en skje eller kniv til å løsne bollene fra hånden. Slipp bollene ned i den varme oljen. Ikke friter flere enn 4-5 boller av gangen. De hever veldig godt under fritering.
Friter bollene i ca 3-4 minutter til de er pent brune på begge sider. Snu når halve tiden har gått.
La bollene renne av seg på kjøkkenpapir.
Vend bollene i sukker og legg på et passende fat.
Fyll sprøyteposen med syltetøy.
Stikk dype hull i bollene med en skarp kniv. Sprøyt syltetøy inni hullene. Vær raus! :)
Da er det bare å sette på kaffe og kose seg med verdens beste berlinerboller!
God helg! :)

10 kommentarer:

  1. Bra blogg!

    Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg

    SvarSlett
  2. Hei Magne og tusen takk!!! :))))

    SvarSlett
  3. OH MY GOD dette høres helt sinnsykt dødsdeilig ut!

    SvarSlett
  4. kan man lage de uten egg har en sønn som er allergisk?

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei! Jeg har ikke prøvd å lage disse uten egg, men jeg vet at man kan lage berlinerboller og donuts uten egg. Bruk gjerne det fineste melet du får tak og la deigen heve litt lenger. Lykke til!

      Slett
  5. Hei,Is it possible to cook them in the oven instead of "fritert"? thanks

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Yes, it is possible to bake them in the oven. Be aware that the consistency might not be that airy as you want it to be when you make these. The positive thing about it is that you do not need fat. Good luck, and tell me about the result!

      Hugs,
      Svetlana :)

      Slett
  6. Hei, How soft should be this deig because my one look like a deig for cake :( Should I beat them a lot by hand?

    SvarSlett
  7. The receipt doesnt say what to do with the eggs and sugar mix. So I suppose you mix them with the milk and then mix with the flour. Or? I still dont know why my deig look like a mix for cake :(

    SvarSlett
    Svar
    1. Hi! The recipe says that you have to beat eggs and sugar into milk and butter. Dough must be very loose, but if you are going to bake them in the oven, you have to add more flour.

      Good luck!

      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...