torsdag 5. april 2012

Charlotte Russe


Charlotte het hun og var gift med kong Georg den tredje av England. Hun satte stor pris på en god dessert, og dette var hennes favoritt: skiver av søt kake kombinert med en god fromasj. Så berømt ble desserten at man begynte å produsere runde former som kalles "Charlotte", men en vanlig bolle gjør samme nytten. Det finnes mange smaksvarianter, og kake og fromasj kan smaksettes etter ønske. Her får du en frisk og tradisjonell variant.
Finn frem:

rullekake med bringebærsyltetøy, oppskriften finner du HER - du må lage full oppskrift
1 sitron eller 1 appelsin
5 gelatinplater
3 M egg eller 2 store
1 dl sukker
3 dl kremfløte

Lag rullekake, gjerne dagen i forveien. Skjær rullekaken i skiver, ca 7 mm tykke.
Dekk innsiden av en bolle, som rommer ca 1,5 l, med plastfolie.
Legg rullekakeskivene tett inntil hverandre i bollen.
Vask sitronen/appelsinen. Finriv skallet med en zester. Press saften av sitronen eller halve appelsinen. Resten av appelsinen kan du spise :).
Legg gelatinplatene i kaldt vann.
Skill eggene. Stivpisk eggehvitene.
Stivpisk eggeplommene med sukker.
Stivpisk kremfløte.
Varm opp sitron-/appelsinsaften i en kjele. Klem vannet ut av gelatinplatene og smelt dem i den varme saften under omrøring. Rør saften inn i eggedosisen (eggeplommer og sukker).
Skjær den stivpiskede fløten inn i eggedosisen først, og deretter eggehvitene. Bland forsiktig, men godt.
Hell fromasjen i bollen.
Har du noen rullekakeskiver igjen, kan du legge de på toppen.
Sett bollen i kjøleskapet, og la fromasjen stivne i minst to timer.
Hvelv desserten over på et passende fat.
Nyyyyyt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...