fredag 6. april 2012

Gordon Ramsay's superenkle makroner


Glem koking av sukkerlake og laaang pisking av eggehviter! Her kommer Gordon Ramsay's superenkle oppskrift på makroner.
Du trenger:

140 gram skåldede og malte mandler
250 gram siktet melis
2 vaniljestenger eller 1 ts vaniljeekstrakt
2 store eggehviter + 1 ss eggehvitepulver eller ca 110 gram eggehviter

Fyll:
100 gram mascarpone
100 gram gresk yoghurt eller matyoghurt
1 ss siktet melis
100 ml kremfløte
litt pastafarge

La eggehviten stå på kjøkkenbenken i 1-2 dager.
Skrap ut frøene fra vaniljestengene. Du kan også bruke vaniljeekstrakt, men jeg vil anbefale å bruke den som heter clear.
Kle 2 stekebrett med bakepapir.
Bland sammen mandler, melis og vanilje i en bolle.
Stivpisk eggehvitene i en annen bolle.
Skjær inn eggehvitene i mandelblandingen med en skje. Glatt til overfalten med skjeen hvis det kommer noen luftbobler.
Hell massen over i en sprøytepose med en stor rund tipp. Sprøyt ut rundinger, ca 3 cm i diameter.
La de stå og tørke i 20-30 minutter.
Sett stekeovnen på 150 grader.
Stek makronene midt i ovnen i 15-20 minutter. Avkjøl makronene på stekebrettet i ca 5 minutter før du flytter dem over på rist.
Makronene holder seg i ca 3 dager hvis du oppbevarer dem i en tett kakeboks. De kan også fryses.

Slik lager du fyllet:
Pisk sammen mascarpone, yoghurt og melis.
Stivpisk fløten og vend inn i ostemassen. Tilsett litt pastafarge, hvis du vil.
Fyll makronene rett før servering. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...