tirsdag 3. april 2012

Russiske småkaker til påsken


Disse småkakene er supergode. De er sprøe, søte og veldig enkle å lage. Du kan bake dem til påske, jul, eller når som helst. Kakene kan spises som de er eller dyppes i sjokolade, ellers kan du lage doble kaker med syltetøy- eller sjokoladefyll. Idag fylte jeg kakene med hjemmelaget HaPå/dulce de leche. Det var veldig godt!
Til ca 80 enkle eller 40 doble kaker trenger du:

340 gram usaltet smør*
240 ml sukker
2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljeekstrakt
1 krm salt*
840 ml siktet hvetemel (ta deg  tid til å sikte melet)

Sett stekeovnen på 175 grader.
Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett vaniljesukker/ekstrakt.
Bland sammen salt og mel og tilsett i smørblandingen. Rør til alt er blandet og massen begynner å ligne en deig.
Ha deigen over på et melet bakeunderlag og elt for hånd. Form til en ball, pakk inn i plastfolie og la deigen hvile i kjøleskapet i ca 30 minutter.
Ta av en bit av deigen og kjevle ut til en ca 3-4 mm tykk leiv. Stikk ut rundinger eller figurer med kakeutstikkere eller glass. Flytt kakene over på bakepapirkledte stekebrett.
Stek kakene midt i ovnen i ca 12-15 minutter til de begynner å bli gyllenbrune i kantene og beige på toppen.
Avkjøl kakene på rist.
Smør et tynt lag syltetøy eller HaPå eller annet fyll på halvparten av kakene og legg resten over.
Alternativt kan du dyppe halve kaken i smeltet sjokolade eller smøre sjokolade over hele kaken.
Skal du lage disse kakene til jul, kan du sikte melis over kakene. Det blir veldig pent.

* Det finnes ikke saltet smør i Russland, derfor står det usaltet smør i oppskriften. Du kan bruke vanlig saltet smør, men da utelater du saltet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...