mandag 2. april 2012

Wienerbrød


Det er faktisk superenkelt å lage wienerbrød selv! Rune og gutta sa til og med at mine wienerbrød var mye bedre enn de man får kjøpt hos bakeren. De ble sprøere og ikke fullt så fete. Jeg kjøpte frossen butterdeig, og vil anbefale det fremfor å lage butterdeig selv. Butterdeigen jeg pleier å lage er mye grovere og passer ikke så godt til så fin bakst. Hvis du likevel vil lage butterdeigen selv, finner du oppskriften HER.
Finn frem:

10 plater butterdeig

melis
vann
romessens

Tin butterdeigplatene på kjøkkenbenken i ca 15 minutter.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Kjevle ut platene i en retning til de er omtrent dobbelt så lange.
Del hver plate i 2.
Ta en firkant og legg på et bakepapirkledt stekebrett. Brett hjørnene mot midten, som konvolutt. Trykk lett på midten, slik at hjørnene blir klemt sammen.
Legg en raus spiseskje vaniljekrem eller eplemarmelade i midten.
Gjør det samme med resten av deigen.
Så fort du har et fullt stekebrett, setter du det midt i ovnen og steker wienerbrødene i ca 15-18 minutter, eller til de er pent brune.
Avkjøl på rist.
Lag glasur ved å blande melis og vann til passe tykk konsistens. Smak til med romessens. Hell glasuren over i en sprøytepose med en liten rund tipp og pynt wienerbrødene. Har du ikke sprøytepose, kan du ta en liten frysepose og klippe et lite hull i et hjørne.
Kos deg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...