tirsdag 1. mai 2012

Fiskesuppe med reker, tomat og chili


Nydelig og litt sterk fiskesuppe, som tar ca en halv time å lage. Chili og hvitløk gjør suppen litt sterk - perfekt for deg som er forkjølet. :) Vil du ikke at suppen skal være sterk, kan du redusere mengden av chili og hvitløk. Smak deg frem.
Til 4 trenger du:

500 gram torskefilet, i biter
300 gram pillede reker
olivenolje
1 gul løk, hakket
2 gulrøtter, hakkede
2-3 sellerstilker, i terninger
1 fennikel, i skiver
1 grønn chili, finhakket
1 l varm fiskebuljong
2 bokser hermetiske tomater av god kvalitet, for eksempel Mutti
4-5 hvitløksfedd
salt og pepper
frisk dill, hakket

8 skiver fint brød
smør
gulost, i skiver

Ha litt olivenolje i en kjele. Stek løk, gulrøtter, selleri, fennikel og chili på middels varme til løken har blitt blank og myk.
Tilsett varm fiskebuljong, hermetiske tomater og presset hvitløk, og la suppen koke i ca 15 minutter, eller til gulrøttene er myke.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett torskebitene i suppen, og la suppen trekke i ca 5 minutter, til fisken er gjennomkokt.

I mellomtiden lager du ostesmørbrød. Sett stekeovnen på 220-240 grader grill.
Del brødskivene i to på skrå. Smør litt smør på halvparten av brødskivene. Legg noen osteskiver oppå smøret. Avslutt med resten av brødskivene. Grill ostesmørbrødene til de er pent brune på den ene siden, snu og grill på den andre siden. Dette går veldig fort, så pass på at de ikke blir svidd.

Server suppen med et godt dryss av reker og dill og ostesmørbrød ved siden av. Kjempegodt! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...