torsdag 28. juni 2012

Gresk kyllinggryte


Denne gryten er en gresk variant av fransk Coq Au Vin, bare mye enklere. Kyllingkjøttet blir utrolig mørt etter å ha putret lenge i rødvin og potetene smaker en herlig blanding av rødvin og kyllingkraft. Kanelstengene i sausen gir et lite hint av kanel, som er prikken over i-en her. Denne retten er virkelig å anbefale!
Til 4 trenger du:

4 kyllinglår eller -bryst, eller en blanding
3-4 ss olivenolje
1 flaske god tørr rødvin
2 kanelstenger
5-6 laurbærblader
salt og pepper
10 faste poteter
frityrolje til steking

Ha olivenolje i en stor stekepanne. Brun kyllinglårene godt på begge sider.
Ha i rødvin, kanelstenger og laurbærblader. Krydre med salt og pepper.
La kyllingen putre i 15-20 minutter.
I mellomtiden skreller du potetene. Har du veldig store poteter, deler du dem i to. Stek potetene i frityrolje til de er pent brune. Snu potetene av og til slik at det blir en brun skorpe over hele poteten.
Ha potetene i panna sammen med kyllingen, og la putre i ca 45 minutter.
Server sammen med grønn salat og godt brød, som du kan dyppe i sausen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...