lørdag 30. juni 2012

Grillpotetsalat


Ingen grunn til å kjøpe grillpotetsalat når du kan lage den selv! Denne salaten er fargerik og rik på smak, og passer utmerket til grillet kjøtt og fisk.
Oppskriften er slik:

1 hvitløksfedd
10 poteter kokt med skallet på ( ca 1 kg )
2 dl creme fraiche
150 gr majones
1 ts Dijonsennep
50 gr sylteagurk ( 2-3 hele agurker), finhakket
1/2 purre, i terninger eller skiver (både det hvite og det grønne)
1/2 boks mais
1/2 rød paprika, i små terninger
litt paprikapulver
salt og pepper
2-3 ss agurklake

Skrell poteter og skjær i store terninger.
Skjær av litt av hvitløksfeddet. Gni inn innsiden av salatbollen med hvitløk. Ikke vær redd, salaten kommer ikke til å smake hvitløk, du skal kun ane litt hvitløk. Dette gir potetsalaten det lille ekstra.
Ha i poteter og tilsett creme fraiche og majones. Rør lett. Tilsett resten av ingrediensene.
Smak til med salt og pepper.
Ha i agurklake for å tilføye salaten litt syre. Ha i litt av gangen og smak.
La salaten stå og trekke litt i kjøleskapet hvis du har tid. Blir den for tørr etter å ha stått litt, tilsett mer creme fraiche og majones.

*Tips: Kok gjerne poteter dagen i forveien, og oppbevar i kjøleskapet til du skal lage salaten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...