fredag 29. juni 2012

Kanelkake


Denne kaken minner litt om krydderkake, men er litt mildere og mye bedre på smak, synes jeg. Kanelkake passer til alle årstider, og er utmerket å ta med på skoleavslutning eller servere i bursdagsselskap, som et alternativ til sjokoladekake.
Her er oppskriften:

1 l kefir
2,5 dl smør i fast form
1 l hvetemel
1 l sukker
2 ts natron
3 ts kanel

Glasur:
1 plate kokesjokolade
125 gram smør
300 gram melis
1 egg

Sett stekeovnen på 200 grader.
Smelt smøret i en liten kjele. Bland sammen kefir og smeltet smør i en stor bakebolle.
Bland sammen hvetemel, sukker og natron og rør i det våte.
Rør i kanel til slutt.
Kle en stor langpanne med bakepapir.
Hell kakerøren i langpanna.
Stek kaken nedrest i ovnen i ca 45 minutter. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt når det har gått 40 minutter. Er den fortsatt litt rå, la den steke i 5 minutter til.
Avkjøl kaken i langpanna.

Smelt sammen kokesjokolade og smør i en kjele.
Rør i melis. Det vil bli en tykk masse.
Rør i egget til slutt. Rør godt til du har en jevn glasur. Hell glasuren over kaken.
Lag gjerne et bølgemønster med en skje eller slikkepott, hvis du vil. Evt. kan du pynte kaken med kakestrøssel.
La kaken stå på et kjølig sted til glasuren har stivnet.
Del opp kaken i passende serveringsstykker og legg på et fat.
Kos deg :).
God helg! :)))

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...