lørdag 23. juni 2012

Smuldrepai med rabarbra og appelsin


Jeg har blitt veldig glad i smuldrepai. Smuldrepai er både enkel og rask å lage, kan varieres i det uendelige, og faller i smak hos de fleste. Dagens smuldrepai består, selvfølgelig, av rabarbra :) og appelsin. Veldig god kombinasjon, som kan anbefales på det varmeste.
Til denne oppskriften trenger du en stor paiform, gjerne med høye kanter, eller 4-6 middels store terteformer. Her er oppskriften:

800 gram -1 kg frisk eller frossen rabarbra
skallet av 1 appelsin
saften av 1 appelsin
ca 300 gram light brown muscovadosukker eller brun farin eller demerara
100 gram kaldt smør, i terninger
100 gram hvetemel
100 gram havregryn

Sett stekeovnen på 180 grader.
Vask og rens rabarbra, og skjær i ca 5 cm lange biter.
Ha rabarbra, appelsinskall, -saft og 100 gram sukker i en kjele, og kok forsiktig opp. La rabarbraen småkoke i noen minutter til den mykner litt. Ta en smaksprøve. Er det surt, tilsett litt mer sukker.
Hell alt over i formen. Få med deg all sausen selvom det kan se veldig tynt ut.
Smuldre sammen smør og hvetemel i en bolle. Rør i 200 gram sukker og havregryn til slutt.
Strø toppingen over rabarbraen. Ikke klem ned eller glatt til. La det se grovt og ujevnt ut.
Stek paien midt i ovnen i ca 30 minutter.
Avkjøl litt før servering.
Smuldrepaien smaker fortreffelig sammen med vaniljeis, pisket fløte eller vaniljekrem. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...