fredag 22. juni 2012

Smuldrepai med rabarbra og eple


Nå er det fredag igjen, og snart helg! Jeg fortsetter med rabarbraoppskrifter, og idag blir det Gordon Ramsay's smuldrepai med rabarbra og eple til dessert.
Du kan gjøre det meste på forhånd, for eksempel mens du lager middag. Sett paien inn i ovnen rett før du skal sette deg ned og spise middag, så har du en deilig dessert når du er ferdig med å spise. :) Her er oppskriften:

500 gram rabarbra
1 stort gult eller rødt eple, det bør være søtt
100 gram sukker
1 ts vaniljepulver*

100 gram hvetemel
50 gram kaldt smør, i terninger
50 gram light muscovadosukker
litt revet muskat
40 gram havregryn

Sett stekeovnen på 190 grader.
Finn frem en paiform.
Vask og rens rabarbra og evt. dra av skinnet, hvis det er seigt. Skjær rabarbra i ca 5 cm lange biter.
Skjær eplet i ca 2x2 cm terninger.
Varm opp en stekepanne uten fett i. Den skal bli veldig varm.
Bland sammen rabarbra, eple, sukker og vaniljepulver i en bolle. Ha blandingen over i den varme stekepanna. Frukten skal frese og karamellisere seg nesten med en gang. La frukten ligge i panna et par minutter før du snur den forsiktig. La frukten steke videre i 3-5 minutter. Hell frukten i paiformen.

Ha mel og smør i foodprocessor og kjør til du har fine smuler. Tilsett sukker og kjør i noen sekunder for alt skal blande seg. Riv litt muskat over massen og rør i havregryn. Har du ikke foodprocessor, kan du lage smuldrene med hendene.
Strø smuldrene over frukten. Ikke press ned eller glatt til. La det være grovt og ujevnt.
Sett formen inn i ovnen i 20 minutter.
Avkjøl på rist i ca 10 minutter før servering.
Server smuldrepaien med vaniljeis eller pisket krem.
God helg! :)

* Vaniljepulver fåes kjøpt i helsekostbutikker og noen store matbutikker. Finner du ikke vaniljepulver, kan du erstatte det med 2 ts vaniljesukker eller 1 vaniljestang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...