tirsdag 26. juni 2012

Yoghurtmarinert ytrefilet av svin med couscous og sommersalsa


Idag blir det en sunn og veldig god sommerrett til middag. Retten er veldig lett, men mettende. Svinefiletene er møre og fine, og med så mye spennende tilbehør trenger du ikke å spise så mye kjøtt. Rune sa til og med at tilbehøret var så godt at det var unødvendig å ha kjøtt i tillegg. :)
Oppskriften er til 4:

800 gram ytrefilet av svin
6 ss matyoghurt
saften av 1 lime
1 ts tørket koriander
1-2 ts spisskummin
salt og pepper

Couscous:
320 gram couscous
2  ts tomatpure
1 buljongterning
litt tørket chili
20 korianderfrø

Sommersalsa:
200 gram hermetiske kikerter
1 bunt vårløk, ca 6 stk
1 chili
15 cherrytomater
frisk persille
sitronsaft
olivenolje

Start med å marinere kjøttet. Bland sammen yoghurt, limesaft, koriander og spisskummin i en bolle.
Skjær kjøttet i ca 1 cm tykke skiver og ha i bollen sammen med marinaden. La kjøttet stå og marinere i 1-2 timer.
Krydre det ferdigmarinerte kjøttet med salt og pepper. Kjøttet kan enten grilles på grillen eller i grillpanne eller stekes i vanlig stekepanne. Steketid ca 2-3 minutter på hver side. Sjekk om kjøttet er gjennomstekt før du tar det ut av panna.

Knus korianderfrø i en morter.
Kok opp 4 dl vann. Tilsett tomatpure, buljongterning, chili og korianderfrø og rør om. Ha i couscous. Ta kjelen av varmen og la couscousen stå og trekke under lokk i ca 15 minutter. Rør om med en gaffel.

Bland sammen alle ingrediensene til salsa, og smak til med sitronsaft. Ringle over litt olivenolje før servering.

Anrett svinefiletene og couscous på tallerkener, og topp med masse salsa. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...