tirsdag 24. juli 2012

Caesarsalat med egg og bacon


Caesarsalat er en velkjent og veldig populær salat som i hovedsak består av grønn salat, krutonger, parmesan og dressing. Det sies at salaten er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini. Det er vanlig å servere caesarsalat sammen med kylling, men her får du en annen variant med egg og bacon.
Oppskriften kommer fra MasterChef Australia. Til to hovedretter eller 4 forretter trenger du:

Dressing:
2,4 dl majones
1 hvitløksfedd, presset
1 ts Dijonsennep
1 ts Worcestershiresaus
1 ts sitronsaft
salt og pepper

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, og sett til side.

Salat:
150 gram bacon, i skiver
4 brødskiver, gjerne fint brød, i terninger
2 hjertesalathoder
4 kokte egg, delt i fire
4 ansjosfileter
parmesanflak (rives med en ostehøvel)

Fres baconet i olivenolje. Ta baconet av panna og legg på et fat.
Stek brødterningene i baconfettet til de er sprø.
Skjær salathodene i to og anrett på tallerkener.
Ha litt dressing på salatbladene.
Fordel baconskivene og brødterningene over salaten.
Pynt med egg, ansjos og parmesanflak.
Server sammen med dressing. :)

*Tips: posjerte egg passer også veldig fint til salaten. Oppskriften finner du HER.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...