fredag 6. juli 2012

Christian's godtekaker


Dette arket hadde Christian med seg fra skolen for et par år siden. Arket ble bare liggende i skuffen hans til det plutselig dukket opp for noen dager siden. Godtekaker høres jo godt ut!!! Disse må vi lage! Problemet var at Christian hadde glemt hvordan man skulle lage dem og hvordan de så ut. Jeg søkte etter godtekaker på nettet og fant absolutt ingenting. Da tok jeg sjansen og laget små kaker, som ifølge Christian ble helt riktige og helt perfekte. :) Ikke verst. :)


Disse kakene er virkelig veldig gode, og kan anbefales på det sterkeste. De er en slags kombinasjon av mørdeigkaker/serinakaker og chocolate chip cookies. De er sprø utenpå og myke og seige inni. Kakene minnet oss litt om jul, og alle fire ble enige om at godtekaker blir familiens nye julekaker fra og med i år. Veldig koselig å lage våre egne familietradisjoner. :)

Oppskriften er til ca 55 kaker. Du trenger:

250 gram smør
300 gram sukker
2 egg
300-350 gram hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
100-150 gram mørke sjokoladeknapper eller grovhakket mørk sjokolade

Sett stekeovnen på 200 grader.
Rør smør og sukker til hvit krem.
Rør i egg.
Sikt sammen hvetemel, vaniljesukker og bakepulver og rør i deigen.
Rør til slutt i sjokolade.
Sett deigen med teskje på bakepapirkledt stekeplate. Ha god avstand mellom kakene fordi de flyter utover under steking. Ikke ha flere enn 9-10 kaker på en plate.
Stek kakene midt i ovnen i ca 8-10 minutter.
Avkjøl kakene på rist. De vil være myke når de kommer ut av ovnen, men vil stivne når de har blitt kalde. Jeg pleier å flytte kakene over på rist sammen med bakepapiret, og lar de ligge noen minutter og avkjøle seg før jeg løfter dem opp med en stekespade og legger tett inntil hverandre på rist, slik at det blir plass til flere.
La kakene bli helt kalde før de legger dem i en tett kakeboks.
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...