lørdag 28. juli 2012

Energibar #2


Hjemmelagede energibarer har blitt veldig populære her hos oss. Skal jeg på trening rett etter jobb, er det veldig kjekt å ha energibarer i kjøleskapet som jeg kan tygge på mens jeg skifter. Det er også veldig ok å ha energibarer hvis jeg får lyst på noe søtt på kvelden istedenfor å spise sjokolade.
Her kommer en ny oppskrift på energibarer. Disse er litt enklere enn de jeg laget forrige gang. De er også litt mykere og smaker mye mer honning. Til 16 stykker trenger du:

2,5 dl havregryn
2,5 dl speltflak (fåes kjøpt i helsekostbutikker)
1 dl hakkede nøtter
1,5 dl tørkede aprikoser
1 pose (1oo gram) tørkede tranebær
en klype salt
1,2 dl honning

Sett stekeovnen på 200 grader.
Kle en stor langpanne med bakepapir og ha i havre, spelt og nøtter. Bland alt sammen og stek i ovnen i ca 10 minutter. Rør om et par ganger under steking.
Ha blandingen over i en stor bolle sammen med aprikoser, tranebær og salt.

Finn frem en form, 15-20 x 15-20 cm. Pensle formen med nøytral olje. Hvis du vil være helt sikker på at barmassen skal løsne fra formen, kan du kle den med plastfolie istedet. Har du en firkantet springform, er den perfekt å bruke her.
Ha honning i en liten kjele og kok opp uten å røre. Kok i 3-4 minutter til det kommer store bobler.
Hell honningen i bollen og rør godt til alt er blandet.

Hvelv massen over i formen og spre den jevnt utover. Press massen godt ned i formen.
Sett formen i kjøleskapet i 20-30 minutter. Skjær massen i passende ruter og ta dem ut av formen. Bruker du plastfolie kan du løfte massen ut av formen før du skjærer den i ruter.
Bruker du springform, tar du av kanten og så snur du massen opp ned på en skjærefjøl før du skjærer den i ruter.
Oppbevar energibarene i en tett boks i kjøleskapet. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...