onsdag 11. juli 2012

Gazpacho


Gazpacho er en kald tomatsuppe som kommer fra Andalucia i Spania. Suppen er veldig fin å servere på en varm sommerdag (det er lov å håpe:)), både som forrett og hovedrett.
Lag gjerne suppen dagen i forveien.  Den blir best om den får stå og trekke i kjøleskapet over natten. Her er oppskriften:

4 store modne tomater, hakket
1-2 hvitløksfedd, presset
1 rød paprika, finhakket
1 grønn paprika, finhakket
1 liten rød løk, finhakket
1/2 agurk, skrellet og finhakket
2 brødskiver, i terninger (bruk fint brød)
1 boks passata eller tomatjuice eller finhakkede tomater
3 dl grønnsaksbuljong
friske basilikumblader
1 ts sukker
2-3 ss olivenolje
2-4 ss rødvinseddik eller sherryeddik
sitronsaft
harissa eller Tabascosaus
Worcestershiresaus

friske basilikumblader til pynt
grønn pesto til servering

Bland sammen alle grønnsaker, brødterninger, passata, buljong, basilikumblader, sukker og olje. Kjør blandingen raskt i en foodprocessor. La det være noen biter igjen.
Smak til med eddik, sitronsaft, harissa og Worcestershiresaus.
Hell suppen over i en serveringsbolle og dekk til med plastfolie.
La suppen stå og trekke i kjøleskapet i minst 3 timer.
Pynt med basilikumblader og server sammen med pesto og evt. godt brød til. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...