søndag 22. juli 2012

Gulrotrundstykker



Disse rundstykkene er veldig myke og gode. De holder seg godt og passer like godt til frokost og lunsj som tilbehør til middag.
Til 16 rundstykker trenger du:

50 gram gjær
5 dl lunken melk
3 ss olje
1 ts sukker
1 ts salt
3 dl revne gulrotter = 1 stor gulrot
1 dl solsikkekjerner
1 dl hvetekli
6 dl sammalt hvete fin
6 dl hvetemel + litt til utbaking

Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Elt deigen godt til den slipper eller nesten slipper bakebollen, ca 8 minutter. Dekk bollen med plast og la deigen heve i 45 minutter.
Hvelv deigen over på et melet bakeunderlag. Del deigen i 16 emner som du triller til runde boller.
Legg rundstykkene på to bakepapirkledte stekebrett.  Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene etterheve i ca 40 minutter.
Stekes ved 225 grader/varmluft 205 grader i ca 12 minutter.
Avkjøl på rist.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...