onsdag 4. juli 2012

Hjemmelagede kjøttboller


Disse kjøttbollene er supergode. Alle tre gutta i huset sa til og med at de var verdens beste! :)
Jeg laget kjøttbollene av karbonadedeig fordi jeg foretrekker det, men du kan godt bruke kjøttdeig, kjøttdeig av svin eller en blanding av karbonadedeig og kjøttdeig av svin. Skal du servere kjøttboller som tapas/smårett, er det veldig kjekt å stikke tannpirkere i bollene før steking, noe som gjør servering litt enklere. :) Til 4 trenger du:

400 gram karbonadedeig
salt
2 pressede hvitløksfedd
1/2 gul løk, så finhakket som mulig
2-3 ss frisk persille, hakket
pepper
paprikapulver
2 ts Worcestershiresaus
1 egg
1 1/2 dl revet parmesan
1/2 dl strøbrød

Sett stekeovnen på 200 grader.
Arbeid saltet godt inn i karbonadedeigen.
Bland i hvitløk, løk og persille.
Krydre med pepper og paprikapulver etter smak.
Tilsett resten av ingrediensene og bland godt. Bruk gjerne hendene.
Form farsen til boller som du legger på et bakepapirkledt stekebrett.
Stek kjøttbollene i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen.
Du kan også steke kjøttboller i stekepanne. Bruk smør eller nøytral olje til steking. Fordelen med å steke kjøttboller i stekeovnen er at du slipper å bruke stekefett og det blir mindre oppvask etterpå. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...