tirsdag 16. juli 2013

Hjemmelaget jordbærsyltetøy


Årets jordbærsyltetøy er i boks! I år bestemte jeg meg for å koke syltetøy istedenfor å lage rørte jordbær (oppskriften finner du HER). Rørte jordbær er mye sunnere da vitaminer blir bevart ved frysing, og du trenger ikke så mye sukker. Ulempen er at rørte jordbær holder seg kun et par dager i kjøleskapet etter tining. Derfor ble det kokt syltetøy i år. :)
I fjor brukte jeg Jam syltepulver og ble ikke helt fornøyd med resultatet. Derfor valgte jeg å bruke Certo syltepulver i år og legge ut oppskriften på nytt.
Jeg fikk 15 små og mellomstore glass syltetøy av 5 kg bær. Her er oppskriften:

2 kg jordbær
1 pose Certo syltepulver
1 kg sukker (smak deg frem)

Sett stekeovnen på 100 grader.
Vask glass og lokk med oppvasksåpe. Sett både glass og lokk inn i ovnen og la dem stå der mens du lager syltetøy.

Vask og tørk bærene. Rens dem og skjær i biter.
Ha bærene i en stor kjele og kok opp. La bærene koke noen minutter til de er gjennomkokt.
Rør syltepulveret godt sammen med sukkeret.
Ta kjelen av platen og tilsett sukkerblandingen. Rør til sukkeret er oppløst.
Fyll syltetøyet straks på varme glass. Bruk rene oppvaskhansker og rent utstyr. Det er lurt å bruke en trakt med stor åpning for å unngå søl. Fyll glassene helt fulle, men pass på å ikke søle på kanten eller at syltetøyet renner over.
Skru lokket godt på og sett glassene på hodet til de er avkjølt. Glass med pop-up lokk trenger ikke å stå på hodet.
Oppbevar syltetøyet kjølig.

* Tips: tilsett saften av 1 sitron hvis du har veldig modne bær. :)

2 kommentarer:

  1. Hello, your topic surely caught my attention, very in-depth yet practical for everyday discussion with my colleagues at work. I would be happy if you can help us find more about what you have shared in this post. I'm glad to drop by in this website, and I'll be happy to visit here again. Thanks!

    SvarSlett
    Svar
    1. Hello! This is a recipe for a homemade strawberry jam. It would be easier if you can let Google translate it for you or send me an e-mail and I will answer all your questions. :)

      Best wishes,
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...