fredag 27. juli 2012

Jordbærsuppe med rabarbra


Jeg kom hjem med en kasse jordbær...igjen!!! Jeg hadde endel rabarbra i fryseren, så jeg laget rabarbra- og jordbærsyltetøy først. Deretter ble mesteparten av bærene lagt i  fryseren, og resten brukte jeg til å lage jordbærsuppe med rabarbrarester. Nydelig dessert som smaker sommer!
Suppen blir best om du lar den stå og trekke noen timer i kjøleskapet, gjerne over natten. Til 6-8 personer trenger du:

1 l vann
300 gram sukker
500 gram rabarbra, i 1 cm tykke biter
1 vaniljestang
500 gram jordbær, i båter

vaniljeis til servering

Kok opp vann og sukker i en kjele. La det koke et par minutter.
Tilsett rabarbra, vaniljefrø og vaniljestang, og kok opp.
Ta kjelen av varmen, og la suppen avkjøle seg på kjøkkenbenken.
Ha i jordbærbåter, og sett kjelen i kjøleskapet.
La suppen stå og trekke til den skal serveres.
Ta ut vaniljestangen før servering.
Server suppen sammen med vaniljeis.
God helg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...