torsdag 26. juli 2012

Minipavlova med lime- og mascarponekrem og jordbær


Pavlova er uten tvil en sommerkake. Sist laget jeg en stor kake, men denne gangen ville jeg prøve å lage flere små for å kunne fylle dem med krem rett før servering for å beholde sprøheten. En stor kake er også vanskelig å skjære i pene stykker. Minipavlova er veldig pen å se på og er virkelig enklere å servere. Jeg laget minipavlova med lime- og mascarponekrem og friske jordbær. Nydelig!
Jeg hadde "kun" 6 eggehviter i fryseren og tilpasset oppskriften jeg hadde. Til 16-18 kaker trenger du:

6 eggehviter
360 gram sukker
3 ts maisenna
1 1/2 ts hvitvinseddik
1/4 ts vaniljeekstrakt
hakkede nøtter, for eksempel pistasj (kan sløyfes)

Krem:
250 gram mascarpone
3 dl kremfløte
revet skall av 2 lime
saften av 1 lime
1 ss melis

2 kurver jordbær
melis

Sett stekeovnen på 120 grader varmluft. Det er ikke noe krise hvis du ikke har varmluft.
Pisk eggevhitene stive. Massen skal danne topper når du løfter vispene.
Tilsett sukker, en spiseskje av gangen. Massen skal bli blank og ganske stiv.
Strø over maisenna og drypp over eddik og vaniljeekstrakt. Vend forsiktig inn i eggehvitene med en skje.
Kle to stekebrett med bakepapir.
Sprøyt ut sirkler for å lage bunner, og deretter sprøyter du vegger på kanten av sirklene. Det skal se ut som kurver. Lag kurvene så høye som du ønsker.
Alternativt kan du sette 2 ss marengs på brettet, lage bølgemønster med teskje og lage en grop i midten.
Strø over hakkede nøtter om du ønsker.
Stek marengsen i ca 50 minutter.
Skru av ovnen og la marengsene stå og avkjøle seg i restvarmen.
Ta marengsene ut av ovnen når de har blitt helt kalde. De skal være sprø på utsiden og myke på innsiden.
Sett marengsene på et passende fat.
 
Bland mascarpone sammen med limeskall- og saft.
Ha i kremfløte og melis. Pisk kremen med en ballongvisp til den begynner å stivne. Ikke pisk for lenge.
Legg et par spiseskjeer krem i hver marengs.
 
Del jordbærene i båter og fordel over kremen.
Strø over litt melis før servering.
Kos deg! :)
 
* Tips: har du ikke mascarpone, kan du bruke kun kremfløte. :).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...