søndag 29. juli 2012

Speltbrød med appelsinjuice


Dette brødet er veldig luftig og saftig, og smaker veldig godt. Jeg har begynt å eksperimentere med appelsinjuice i gjærdeig, og er meget fornøyd med resultatene så langt. Brødene og rundstykkene jeg har bakt med appelsinjuice blir ekstra saftige og holder seg godt. Her har du en oppskrift på speltbrød med appelsinjuice.
Til to brød (1,5 l) trenger du:

50 gram gjær
3 dl lunkent vann
3 dl lunken appelsinjuice
2 ss olje
2 ts sukker
2 ts salt
500 gram hvetemel (kan erstattes med siktet spelt)
300 gram siktet spelt
200 gram sammalt spelt

Bland sammen alle ingrediensene i en bakebolle. Elt til du har en glatt og smidig deig, ca 8-10 minutter.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i ca 1 time.
Ha deigen over på et lettmelet bakeunderlag. Del deigen i to og form til brød som du legger i smurte former.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle, og la brødene etterheve i ca 45 minutter.
Stekes ved 200 grader/varmluft 180 grader i 45 minutter.
Avkjøl brødene på rist.
God søndag! :)

2 kommentarer:

  1. Takk for flott oppskrift. Denne kommer jeg til å lage mye fremover =)

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig :-)

      Hilsen
      Svetlana :-)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...