mandag 9. juli 2012

Stekte egg med serranoskinke


Jeg satt og tenkte på hvor ofte vi spiser egg og fant ut at vi gjør det veldig sjelden. Det hender vi steker egg og bacon til frokost i helgene, men ikke så mye mer utover det. Etter å ha laget posjerte egg fikk jeg lyst til å eksperimentere litt mer og bruke egg mer i vanlig matlaging. Dagens rett er ingen fenomen, men er veldig god og fortjener et inlegg her på bloggen. :)
Til 2 trenger du:

olivenolje
2 lange og  gjerne brede skiver serranskinke
2 egg
revet gruyere eller sveitserost eller annen type ost
salt og pepper
noen stilker frisk timian

2 tykke skiver godt brød

Varm opp litt olivenolje i en stekepanne.
Stek skinkeskivene på høy varme til de begynner å bli sprø.
Skyv skinken til siden av stekepanna og knekk eggene i midten. La plommen være hel.
Krydre med salt og pepper. La eggene steke i 1-2 minutter.
Ta stekepanna av varmen.
Strø over litt revet gruyere og timianstilker.
Rist brødskivene i en brødrister eller i en tørr stekepanne, og server sammen med egg og serranoskinke. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...