torsdag 12. juli 2012

Torskefilet i serranoskinke med stekte grønnsaker


Idag blir det en enkel, men fargerik og smakfull sommerrett til middag. Jeg liker veldig godt å ha stekt speskinke eller bacon sammen med torsk for da blir ikke fisken så kjedelig. Du må ikke bruke torsk til denne retten, velg en annen type fisk eller for eksempel kylling om du vil. Som tilbehør har jeg valgt å servere stekte grønnsaker og hvitløkskrutonger.
Til 4 trenger du:

700 gram torskefilet
salt og pepper
krydderurter
8-10 skiver serranoskinke eller parmaskinke

2 broccoli, oppdelt i buketter
olivenolje
2 røde paprikaer, i store terninger
2 grønne paprikaer, i store terninger
2 squash, i terninger
2 auberginer, i terninger
2 hvite løk (salatløk), i skiver
4 hvitløksfedd, i skiver eller finhakket
salt og pepper

hvitløkskrutonger (oppskriften finenr du HER)

Sett stekeovnen på 200 grader.
Skjær fisken i serveringsstykker. Krydre med salt, pepper og urter. Surr en skinkeskive rundt hvert fiskestykke.
Smør en ildfast form med litt olivenolje og legg fiskestykkene i formen.
Stek fisken i ca 10 minutter.

Kok opp vann i en kjele og ha i litt salt. Legg i broccolibuketter og la dem trekke i ca 3 minutter. Hell av vannet og sett til side.
Ha olivenolje i en stor stekepanne. Ha alle grønnsaker unntatt broccoli i panna og stek på middels/høy varme til løken er blank og squashen begynner å mykne litt. La broccolien steke med de siste 3-5 minuttene. Pass på at squashen og paprikaen ikke blir for myke.
Smak til med salt og pepper når grønnsakene er ferdigstekt.

Lag hvitløkskrutonger i en annen stekepanne mens du steker grønnsaker.

Fordel grønnsakene på tallerkener, strø over krutonger og anrett fiskestykkene på toppen. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...