torsdag 5. juli 2012

Vegetar Jalfrezi


Idag er det vegetar middag som står på menyen. Denne retten kommer fra Jamie Oliver, og er en veldig god og smakfull indisk gryterett. Jalfrezi er en type karrisaus/pasta, som du får kjøpt i de fleste store matbutikker eller utenlandske butikker. Denne retten kan varieres med ulike grønnsaker, for eksempel squash, aubergine eller poteter.
Oppskriften er til 8. Lag gjerne full oppskrift og frys det som blir igjen, og da har du en kjapp middag en dag du har dårlig tid eller ikke orker å lage mat. :)

olivenolje og smør til steking
1 gul løk, hakket
1 rød chili, i tynne skiver
3-4 cm ingefær, i tynne skiver
2 hvitløksfedd, i tynne skiver
en liten bunt frisk koriander, stilkene hakkes og bladene settes til side
1 boks hermetiske kikerter
2 røde paprikaer, grovhakket
1 lite flaskegresskar (butternut squash), i terninger
1/2 glass (=140 gram) Patak's Jalfrezi curry paste
1 blomkål, skåret i mindre buketter
3 modne tomater, i store biter
2 bokser hermetiske tomater
4 ss balsamico
salt og pepper
sitron
naturell yoghurt

Ha et par ss olivenolje og smør i en gryte og varm opp.
Ha i løk, chili, ingefær, hvitløk og korianderstilker, og la det surre på medium varme i ca 10 minutter.
Skyll kikerter i vann og tilsett i gryta sammen med paprika, flaskegresskar og Jalfrezi. Rør godt.
Tilsett blomkål, friske og hermetiske tomater og balsamico. Fyll den ene tomatboksen med vann og hell i gryta. Rør godt.
Kok opp, skru ned varmen og la retten småkoke under lokk i ca 30 minutter.
Ta av lokket, og la retten småkoke videre i 15 minutter til.
Smak til med salt og pepper, hvis nødvendig.
Strø over korianderblader rett før servering.
Server sammen med sitronbåter og yoghurt. :)

* Retten kan serveres som den er sammen med godt brød, gjerne Naanbrød, eller ris.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...