tirsdag 21. august 2012

Aspargessuppe


Jeg er ikke så veldig glad i asparges. Det kan være greit med noen få aspargestopper, gjerne surret inn i spekeskinke eller bacon ( du finner en oppskrift HER) til forrett eller som tilbehør når vi skal ha besøk, men ikke ellers. Det er med andre ord meget sjelden du finner asparges på bordet hos oss.
Men så kom jeg over Jamie Olivers oppskrift på aspargessuppe, og tenkte at dette måtte være en fin måte å spise asparges på. Jeg fikk tak i en veldig fin aspargesbunt på Rema, og da var det bare å lage suppe. Suppen ble veldig god og mettende, og sammen med posjerte egg og ristet brød ble den til en suksess på middagsbordet. Suppen er veldig rask å lage, og kan virkelig anbefales.
Oppskriften er til to sultne voksne, hvis suppa serveres som middag, og til 4 hvis forrett:

400 gram asparges
olivenolje
1 hvit eller gul løk, hakket
1 selleristilk, hakket
1 liten purre, hakket (både det hvite og det grønne)
1 l god grønnsaksbuljong
salt og pepper

4 posjerte egg (oppskriften finner du HER)
2-4 skiver godt brød

Skjær av tuppene på aspargesen og sett til side. Skjær resten av aspargesen i i biter.

Ha et par ss olivenolje i en kjele.
Stek løk, selleri og purre på lav varme i ca 10 minutter, til løken er blank og myk.
Tilsett asparges og buljong, kok opp, og la suppen småkoke under lokk i 20 minutter.
Ta kjelen av varmen.
Mos suppen med en stavmikser e.l.
Smak til med salt og pepper. Vær forsiktig, denne suppen trenger ikke så mye krydder.
Varm opp suppen på nytt. Ha i aspargestuppene, og la suppen småkoke et par minutter.

Server suppen sammen med posjerte egg og ristet brød. :)

*Tips: dropp egg hvis du ønsker en vegetar rett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...