torsdag 30. august 2012

Banankake med tørkede frukt og pistasj


Jeg elsker banankaker! Og jeg har ennå ikke møtt ett barn som ikke liker bananer i kaker og muffins. Denne oppskriften fant jeg på klikk.no, og måtte prøve med en gang. Resultatet ble en fantastisk god, myk og supersaftig kake. Det var kjempegodt med tørkede frukt og pistasjnøtter i tillegg til banan. Denne kaken kommer jeg garantert til å lage mange ganger i løpet av høsten. :)

Finn frem:

100 gram mykt smør
1 dl sukker
2 egg
3 bananer
2 ts vaniljeekstrakt
0,5 dl tørkede tranebær, hakkede
0,5 dl tørkede aprikoser, hakkede
1 dl pistasjnøtter, hakkede
2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
2 ts kanel

Sett stekeovnen på 175 grader.
Rør smør og sukker hvitt.
Rør inn eggene, ett av gangen.
Mos bananene med en gaffel, og bland med smørkremen.
Ha i vaniljeekstrakt.
Bland tranebær, aprikoser og pistasj sammen med det tørre, og vend alt lett sammen. Ikke rør for mye.
Smør en 1,5 l brødform og strø med mel.
Hell kakerøren i formen og glatt til.
Stek kaken midt i ovnen i ca 40 minutter. Sjekk med kakenål om kaken er gjennomstekt.
Avkjøl på rist.
Skjær kaken i skiver og server! :)

Kaken er veldig fuktig, og holder seg lenge. Den er også fin å fryse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...