onsdag 15. august 2012

Fylte bakte poteter


Dette er en litt annerledes måte å tilberede poteter på. Først koker du potetene, deretter fyller du dem, og så baker du dem i stekeovnen. Veldig godt og spennende, og vil garantert imponere gjester. Innsatsen er minimal, men ulempen er litt lang tilberedningstid, ca 1 time, så jeg anbefaler å lage disse på en helgedag eller en dag du har god tid.
Poteter kan fylles med det meste. Bruk denne oppskriften som et utgangspunkt, og la fantasien bestemme. :)
Til 4 trenger du:

4 middels store poteter
100 gram revet gulost
1 hvitløksfedd, presset
1/2 purre, hakket
frisk persille eller dill, hakket
salt og pepper
majones
olivenolje
8 tynne baconskiver/spekeskinkeskiver

Vask og skrubb potetene. Kok dem i lettsaltet vann til de er nesten møre.
Avkjøl litt.
Del hver potet i to på langs. Skrap ut innmaten med en teskje. Vær forsiktig. Jeg pleier å lage en grense langs kanten med en liten kniv først for å vite hvor jeg skal stoppe å skrape.
Finhakk innmaten.

Bland sammen potetinnmaten, gulost, hvitløk, purre og persille/dill i en bolle.
Smak til med salt og pepper.
Tilsett litt majones til blandingen har passe konsistens. Den skal ikke være for tynn, men kun henge sammen.

Sett stekeovnen på 220 grader.
Finn frem en stor ildfast form. Smør formen med olivenolje.
Fyll potetene. Ikke spar på fyllet. Fyll på så mye du kan.
Snurr en skive bacon/spekeskinke rundt hver potet.
Bak potetene midt i ovnen i ca 15 minutter, eller til baconet/spekeskinken begynner å bli passe stekt.

Potetene kan serveres som tilbehør til det meste, eller spises som de er. :)

*Tips: Har du noe fyll til overs, kan du smøre det på rundstykker eller brødskiver og bake på samme måte som poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...