søndag 12. august 2012

Innbakte pølser


Innbakte pølser er uten tvil en av barnas store favoritter. Disse er perfekte å servere i barneselskap eller en dag du har lyst til å glede barna. :) Deigen er også et godt og raskere alternativ til pølsebrød.
Deigoppskriften er til ca 16 pølser. Deigen som eventuelt blir til overs kan du lage deilige rundstykker av, og steke på samme temperatur som i oppskriften. Du trenger:

grillpølser

25 gram gjær
3 dl melk
50 gram smør
1/2 ts salt
1-2 ts sukker
400 gram hvetemel
sammenvispet egg eller melk til pensling (kan sløyfes)

Smuldre gjæren i bakebollen.
Varm opp melken sammen med smøret i en liten kjele. Melken skal kun bli lunken. Det gjør ikke noe om smøret ikke rekker å smelte. Det vil smelte ved elting.
Tilsett resten av ingrediensene, og elt til du har en fin og smidig deig, ca 8 minutter.
Dekk bollen med plast. og la deigen heve i 30-40 minutter.
Ha deigen over på et bakeunderlag. Del deigen i 16-18 emner, som du først triller til boller, og så til lange, tynne pølser.
Snurr en deigpølse rundt hver grillpølse, og legg på bakepapirkledte stekebrett. Du kommer til å trenge to brett.
La pølsene etterheve i ca 20 minutter.
Sett stekeovnen på 240 grader.
Pensle pølsene, og stek midt i ovnen i ca 10 minutter, eller til de er pent gyllenbrune.
Avkjøl litt før servering.
Server innbakte pølser sammen med ketchup eller tomatsaus og grønn salat.
God søndag! :)

2 kommentarer:

  1. Hei. Fin oppskrift. trenger jeg ikke å forhånsteke pølsene?

    SvarSlett
  2. Hei!
    Nei, pølsene skal ikke stekes på forhånd.

    Hilsen
    Svetlana :-)

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...