tirsdag 28. august 2012

Kremet pasta med reker og tomater


Nydelig pastarett med mange spennende smaker. Søtlig creme fraiche og sterk chilipasta, saftige tomater og sprøe sukkererter er en fantastisk god og sommerlig kombinasjon.
Inspirasjonen til oppskriften fant jeg på Aperitif. Til 4 trenger du:

500 gram pasta, gjerne spaghetti eller tagliatelle

1 rød løk, finhakket
olivenolje
3 dl creme fraiche
1 ts Sambal Oelek
80-100 gram sukkererter, i tynne skiver eller strimler
12-15 cherrytomater, delt i to eller fire
1 kg ferske reker eller 300-400 gram pillede reker
salt og pepper
frisk basilikum

Kok pasta etter anvisning på pakken.
Pill reker.
Stek løken i litt olivenolje på lav varme til den er blank og myk.
Tilsett creme fraiche og Sambal Oelek.
Kok opp, og la sausen småkoke noen minutter.
Bland pastaen med sausen.
Fordel pasta på fire fat.
Fordel tomater og sukkererter over.
Dryss over pillede reker og hakket basilikum.
Server straks! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...