torsdag 16. august 2012

Linsesuppe


Linser er rike på proteiner, fiber og karbohydrater samt B-vitaminer, kalium, magnesium og sink. Linser er mye brukt av veganere nettopp på grunn av sitt høye innhold av næringsstoffer.  Vi er ikke veganere, men synes av og til at det kan være deilig å ikke spise kjøtt eller fisk til middag. Det blir da en eller annen salat, gjerne med bønner eller linser.
Jeg fant en fristende oppskrift på linsesuppe på VeganMisjonen, og måtte prøve med en gang. Suppen er utrolig smakfull, fyldig og mettende, og holder godt på varmen. Linsesuppe er også en veldig god og litt morsommere måte å spise linser på. Anbefaler virkelig å prøve denne.

Jeg har tilført oppskriften noen justeringer etter min smak. Til 2-3 trenger du:

olivenolje
1 middels stor gul løk, finhakket
1/2 ts spisskuminfrø (kan sløyfes)
1/2 ts korianderfrø
2 hvitløksfedd, finhakkede
2 middels store gulrøtter, finhakkede
1 selleristang, finhakket
1 l grønnsaksbuljong
2,5 dl tørre røde linser
1 krm chilipulver
1 krm malt spisskumin
1 ts paprikapulver
1/2-1 ts gurkemeie
1 laurbærblad
salt
hakket persille

Varm opp litt olivenolje i en stor kjele.
Stek løken på middels varme til den er blank og myk.
Ha i spisskuminfrø, korianderfrø og hvitløk, og stek videre et par minutter under stadig omrøring.
Tilsett resten av ingrediensene unntatt salt.
Kok opp, og la suppen småkoke under lokk i 20 minutter.
Smak til med salt, om nødvendig.
Ta ut laurbærbladet.
Hell halvparten av suppen i en bolle, og mos med en stavmikser e.l. Ikke mos for lenge, bare noen få sekunder. La det bli noen småbiter igjen.
Hell suppen tilbake i kjelen.
Server suppen varm sammen med et persilledryss og godt brød.

*Tips: suppen er fin å fryse. Lag en stor porsjon, og frys det som blir igjen. La suppen tine i kjøleskapet over natta, varm opp, og vips har du en deilig suppe til middag på noen få minutter. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...