onsdag 8. august 2012

Lun bulgursalat


Vi var innom en utenlandsk butikk her i Moss for noen uker siden, og fikk øye på fullkornbulgur. Dette har vi aldri prøvd før, så vi kjøpte en pose. Bulgur er noe vi ofte har til middag, spesielt på sommeren. Vi pleier å lage forskjellige varianter av tabbouleh, og både store og små synes det er veldig godt.
Denne gangen fikk jeg lyst til å lage noe annerledes. Jeg fant broccoli i skapet, og sammen med soltørkede tomater og agurk ble dette til en fargerik og velsmakende bulgursalat. Salaten kan spises som den er, hvis du ønsker et lettere måltid. Ellers passer salaten fint som tilbehør til det meste av kjøtt og fisk. Fullkornbulgur er litt grovere enn fin bulgur, og du får litt mer å tygge på, som til gjengjeld vil holde deg mett lenge.
Til 4 trenger du:

240 gram bulgur

1 broccoli
6-8 soltørkede tomater, i strimler
ca 1/3 slangeagurk, i terninger

Kok bulgur etter anvisning på pakken.

Skjær broccoli i buketter.
Kok opp vann i en kjele og ha i litt salt. Ha i broccolibuketter, og la de trekke i ca 3 minutter. Broccoli skal ikke kokes, kun trekkes litt.

Bland den ferdigkokte bulguren sammen med broccoli, tomater og agurk.
Server straks. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...