lørdag 4. august 2012

Lun perlespeltsalat med reker


Perlespelt består av kornkjerner som er polert slik at det ytterste grove skallet er fjernet. Dette er et godt og sunt alternativ til ris, pasta og poteter, og passer veldig godt til både kjøtt og fisk. Perlespelt får du kjøpt i helsekostbutikker. 
Her blandet jeg perlespelt med grønnsaker  og oliven, og serverte sammen med reker. Det smakte kjempegodt!
Til 4 trenger du:

6 dl buljong
3 dl perlespelt

6 tomater, i båter
1 glass sorte oliven
2 vårløk, i skiver
1/2 pose sukkererter, ca 70 gram, i skiver
1/2 agurk, i terninger
frisk persille, hakket

ca 1,5 kg ferske reker

Kok opp buljong og tilsett perlespelt. La perlespelt småkoke under lokk i 20-25 minutter.
I mellomtiden peller du rekene.
Bland perlespelt sammen med grønnsaker og oliven.
Anrett perlespeltsalaten på fire tallerkener og pynt med reker på toppen.
Ha gjerne litt creme fraiche eller matyoghurt ved siden av. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...