mandag 27. august 2012

Mammas middelhavspai



Min mor er veldig flink til å finne på nye matretter. Denne oppskriften fikk jeg av henne, og kan trygt spre videre. :)
Til 4 trenger du:

4 plater butterdeig
olivenolje
200 gram god fetaost
1 aubergine
1 liten løk
5-6 store eller 10-12 små tomater
1 glass svarte oliven
salt
frisk basilikum til pynt

Sett stekeovnen på 200 grader.
Finn frem en liten langpanne, ca 23x33 cm.
Pensle langpannen med litt olivenolje.
Kjevle ut butterdeigplatene til de er dobbelt så lange, og kle langpannen.
Forstek bunnen i ca 10 minutter.

Skjær fetaosten i tynne skiver. Jeg fikk 24 skiver.
Skjær auberginen i 5 mm tykke skiver.
Skjær løk i tynne skiver, og tomater i ringer.
Del oliven i to.

Ta langpannen ut av ovnen.
Fordel fetaost over bunnen.
Legg aubergineskivene over fetaosten.
Fordel løkskivene over auberginen.
Topp med tomatringer.
Stek paien i ca 20 minutter.

Legg på svarte oliven, ringle over olivenolje og krydre med salt.
Inn i ovnen igjen, ca 7-8 minutter, eller til butterdeigen er gyllenbrun på kantene og tomatene er pent stekt.
Pynt med basilikumblader og server! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...