mandag 20. august 2012

Perlespeltsalat med grillet paprika og mozzarella


Nydelig salat med en spennende kombinasjon av myke og sprøe, varme og kalde ingredienser, sure og søte, nøytrale og sterke smaker. Denne salaten må virkelig prøves!
Salaten kan spises som den er som hovedrett, eller som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Oppskriften er til 2 hvis salaten serveres som hovedrett, eller 4 hvis den serveres som lunsj eller tilbehør:

2 gule paprikaer, delt i 4
2 røde paprikaer, delt i 4

1,5 dl perlespelt

75 gram sukkererter, i strimler
65 gram babyspinat
1 mozzarellabit, i skiver
1-2 ss kapers

Dressing:
1/2 liten chili, finhakket
2 ss hvit balsamico
1/2 dl olivenolje
skall av 1/2 sitron

Sett stekeovnen på 220 grader grill.
Legg paprikabitene med skinnsiden opp på en stekeplate kledd med bakepapir.
Grill paprika i 15-20 minutter til skinnet begynner å få svarte flekker og bobler.
Avkjøl et par minutter.
Dra av skinnet, og skjær paprikaen i store biter.

Kok perlespelt i 3 dl lettsaltet vann i 20 minutter. Dette kan fint gjøres mens paprikaen står i ovnen.
Skyll perlespelt i kaldt vann.

Rist sammen ingrediensene til dressingen i et lite glass med lokk.

Bland sammen perlespelt, paprika, sukkererter og babyspinat i en salatbolle. Spar noen spinatblader til pynt.
Ringle over dressing, og rør om.
Vend inn mozzarellaskiver.
Dryss over kapers og noen spinatblader til slutt.
Server gjerne sammen med godt brød. :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...