lørdag 25. august 2012

Risotto med reker


Fantastisk god risotto med smak av sommer! Ferske reker og god hvitvin ved siden av - det er sommer det, uansett vær. :) Denne risottoen kan trygt plasseres under barnas favoritter da gutta elsket den! Christian skrapet stekepanna og sa at jeg måtte lage en større porsjon neste gang. :)
Får du ikke tak i ferske reker, kan du bruke ferdigpillede. Velg da gjerne en dyrere variant. I tillegg til reker kan du ha krepsehaler eller annen sjømat. Ta det du liker. Godt blir det uansett!
Til 4 trenger du:
 
olivenolje
3 sjalottløk, finhakket
1 fennikel, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
400 gram risottoris, for eksempel arborio
1 dl tørr hvitvin
1 l buljong
3 ss smør
100 gram revet parmesan (kan sløyfes)
300-400 gram pillede reker
salt og pepper

Stek løk og fennikel i litt olivenolje i en stor stekepanne i ca 3 minutter.
Tilsett hvitløk og stek videre i 2 minutter.
Tilsett risen og stek i 1-2 minutter til den er gjennomtrukket av oljen.
Tilsett vinen og stek videre under konstant omrøring til alkoholen er fordampet. Det merker du hvis du lukter på risen: får du et hardt alkoholslag i nesa betyr det at det er for tidlig, men hvis du kjenner en behagelig vinlukt går du til neste steg.
Tilsett buljongen, en øse av gangen, og rør til all væsken nesten er absorbert. Dette vil ta ca 15-20 minutter. Det er viktig å ikke ha for høy varme, for da vil buljongen fordampe for fort og risen vil forbli hard. Har du for lav varme, blir risen overkokt og grøtete.
Ta stekepannen av varmen. Rør i smør, parmesan og reker. Man skal i grunn ikke bruke parmesan til sjømat. Jeg har likevel valgt å ha parmesan i denne risottoen fordi jeg synes at parmesan gir risottoen det lille ekstra.
Smak til med salt og pepper.
Server straks. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...