tirsdag 14. august 2012

Spaghetti med skalldyr


Her har du en deilig oppskrift på en enkel og rask pastarett med smak av sommer. Ferske reker, hvitvin og masse grønt - kan det bli bedre?
Til 4 trenger du:

400-500 gram spaghetti

olivenolje
1 purre, i skiver (både det hvite og det grønne)
1 fennikel, i tynne skiver
1,5 dl god italiensk hvitvin
200 gram krepsehaler
300 gram pillede reker
2 avocadoer, i terninger
saften av 1/2 sitron til å dryppe over avocadoen for å unngå brune prikker
1 pakke ruccola, ca 50 gram

Kok pasta etter anvisning på pakken.

Ha litt olivenolje i en stor stekepanne.
Stek purre og fennikel på lav/middels varme til fennikelen begynner å mykne litt.
Ha i hvitvin, og kok opp. La det småkoke et par minutter til alkoholen har fordampet.
Ta stekepanna av varmen.
Ha den nykokte pastaen i stekepanna og bland godt.
Rør i krepsehaler, reker, avocado og ruccola til slutt.
Smak til med salt og pepper om nødvendig.
Server straks sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...