onsdag 19. september 2012

Asparges med parmaskinke


Denne retten er en fin, god og enkel rett å lage. Retten kan lages flere timer i forveien, noe som er veldig kjekt hvis du skal ha gjester. Asparges med spekeskinke kan serveres både som en forrett og smårett. Pynt gjerne med friske urter og/eller tomatbåter, så har du en flott og fargerik rett på bordet.
Du trenger:

20 aspargestopper
10 skiver parmaskinke
ca 100 gram revet parmesan
olivenolje eller smeltet smør
revet muskatnøtt
svart pepper

Kok opp lettsaltet vann i en liten kjele, og la aspargesen trekke i ett minutt. Hell av vannet, og legg aspargesen i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Tørk aspargesen med kjøkkenpapir.
Smør en stor ildfast form med olivenolje eller smør. Formen skal være stor nok til at aspargesen kan ligge i ett lag. Du kan også bruke to former.
Sett stekeovnen på 180 grader.
Del parmaskinkeskivene i to på tvers.
Pensle aspargesen med olivenolje eller smør, og rull i revet parmesan.
Rull så aspargesen i parmaskinke, og legg i formen.
Strø over parmesan, litt revet muskat og svart pepper.
Stek aspargesen midt i ovnen i ca 7-8 minutter. Ikke stek for lenge, ellers blir parmaskinken veldig salt.
Server straks, gjerne sammen med godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...