tirsdag 4. september 2012

Buddy's vegetarlasagne


Denne lasagnen er den beste vegetarlasagnen jeg har spist hittil. Oppskriften kommer fra Buddy Valastro - min andre helt etter Gordon Ramsay. :) Jeg har vært en stor fan av Buddy siden første episoden av Cake Boss, og nå har jeg blitt glad i maten hans også. :) Buddy's vegetarlasagne er full av masse deilige grønnsaker og sopp, og ikke minst 3 x ost. Buddy elsker ost!
Jeg har forandret oppskriften noe, men det grunnleggende skal være likt. Til 6-8 trenger du:
 
16-18 lasagneplater
 
olivenolje
1 stor gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, pressede
300 gram blandet sopp, hakket i store biter
1 rød paprika, hakket
2 små grønne/lysegrønne squash, i skiver
2 små gule eller hvite squash, i skiver
 
Hvit saus:
4 ss smør
4 ss hvetemel
5 dl varm melk
1,5 dl revet parmesan
400-500 gram fersk spinat, renset og strimlet
salt og pepper
 
250 gram ricotta
3 ss pesto
 
450 gram revet gulost eller mozzarella i biter
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør en stor ildfast form, ca 20 x 30 cm, med smør.
 
Varm opp olivenolje i en stor stekepanne. Tilsett løk, hvitløk og en klype salt, og stek under omrøring i ca 1 minutt.
Tilsett sopp, paprika, squash og en klype salt. Stek på middels varme i 8-10 minutter til grønnsakene mykner litt.
 
Smelt smøret i en kjele. Rør inn melet, og la det "steke" et par minutter. Pisk inn den varme melken.
Kok opp under omrøring, og la sausen småkoke i 5 minutter.
Rør inn 1 dl parmesan. Sett resten av parmesanen til side.
Ta kjelen av varmen, og ha i spinat.
Smak til med salt og pepper.
 
Bland sammen ricotta og pesto i en liten bolle.
 
Fordel litt hvit saus i bunnen av formen. Legg lasagneplatene tett over sausen. Fortsett med 1/3 av ricottablandingen, 1/3 av grønnsakene, 1/3 av hvit saus og 1/4 av gulost/mozzarella.
Gjenta to ganger.
Avslutt med lasagneplater, hvit saus, resten av gulost/mozzarella og parmesan.
Dekk formen med aluminiumsfolie, og gratiner lasagnen i 20 minutter.
Ta av folie, og gratiner videre i ca 20 minutter, eller til lasagnen er pent gyllenbrun på toppen.
Avkjøl litt før servering.
Server sammen med grønn salat og godt brød. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...