torsdag 6. september 2012

Fiskegryte

 
Denne fiskegryten har jeg laget mange ganger med både laks og hvit fisk, og den blir like god hver gang. Gryten er litt annerledes enn de tradisjonelle fiskegrytene ettersom den skal gratineres i ovn. Jeg er ikke så glad i å kombinere ost og fiks, men her funker det! Det er veldig godt å knuse poteter og blande sammen med den deilige, kremete sausen, eller dyppe brød i og slurpe. :)
Denne gangen brukte jeg laksefileter og fikk ikke den konsistensen på gryta jeg var ute etter. Anbefaler derfor å dele fisken i biter. Til 4 trenger du:
 
ca 500 gram laks eller torsk eller annen fisk, i større biter
1/2 sitron
salt og pepper
 
3 ss smør
2 sjalottløk, finhakket
4 hvitløksfedd, pressede
3 ts Dijonsennep
1 krm revet muskat
1 krm chiliflak
1 ts paprikapulver
3 dl matfløte
1 boks hermetiske tomater
1/2 sitron
2-3 ss frisk dill, hakket
ca 1 ts sukker
salt og pepper
 
250-300 gram pillede reker
1 boks krepsehaler eller blåskjell eller begge deler
 
100 gram revet gulost
 
kokte poteter
broccoli
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Legg fisken i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper. Klem ut saften av 1/2 sitron.
Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek fisken i ca 10 minutter.
 
Smelt smøret i en kjele.
Ha i løk og hvitløk, og stek på lav/middels varme til løken er blank og myk.
Tilsett Dijonsennep, muskat, chiliflak og paprikapulver.
Ha i fløte og tomater (hell ut noe av det bløte), og kok opp.
Klem ut saften av 1/2 sitron, og tilsett dill.
Smak til med sukker, salt og pepper.
 
Ta ut fisken. Dryss over reker og krepsehaler/blåskjell. Hell over sausen.
Strø over revet gulost.
Gratiner fisken i ca 30 minutter, til osten er gyllenbrun.
 
Server sammen med kokte poteter og broccoli. Broccoli skal ikke kokes, men kun trekkes i 2-3 minutter.
Kos deg! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...