søndag 2. september 2012

Franske baguetter


Ukens bakst blir disse deilige franske baguettene. Franske baguetter skal ha sprø skorpe, men skal være myke inni. Disse baguettene passer perfekt som tilbehør på middagsbordet. Alternativt kan du dele dem i to eller tre, fylle med det pålegget du måtte ønske, og ha dem til frokost eller lunsj.
Til 4 baguetter trenger du:

50 gram gjær
5 dl lunkent vann
2-3 ts salt
ca 12 dl hvetemel

Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og elt godt til du har en fin og smidig deig, ca 10 minutter.
Dekk bollen med plast, og la deigen heve i 1,5 time.
Slå deigen sammen, dekk bollen med plast igjen og la den heve i 45 minutter til.
Legg bakepapir på en stekeplate.
Ha deigen over på et melet bakeunderlag. Del deigen i 4 emner.
Klem luften ut av deigen, og klem deigen til et rektangel.
Brett den ene kanten av deigen inn mot midten, og klem til den sitter. Brett den andre kanten av deigen inn mot midten, slik at den overlapper den første. Klem godt langs med skjøten.
Klem langs midten av deigen, og brett den ene siden over den andre. Legg deigen med skjøten ned.
Rull deigen frem og tilbake mens hendene føres fra hverandre til du har en pølse som er like lang som den lengste siden av stekeplaten.
Legg baguettene med god avstand fra hverandre.
Dekk baguettene med et kjøkkenhåndkle, og la dem etterheve i 45 minutter.
Lag dype snitt på skrå med en tynn, skarp kniv, og pensle eller spray baguettene med vann før steking.
Baguettene stekes midt i ovnen ved 240-250 grader. Jeg har prøvd å steke dem på varmluft (220 grader), men er ikke så fornøyd med resultatet.
Stek baguettene i 2 minutter, spray raskt med vann, evt. hell 1 dl vann i bunnen av ovnen.
Stek baguettene i 2 minutter til, og spray med vann igjen.
Stek videre i ca 15-20 minutter, til de er pent gyllenbrune.
Avkjøl på rist.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...