lørdag 1. september 2012

Helstekt Stangekylling med stekte grønnsaker

 
Idag er det en lett, men smakfull og fargerik lavkarbomat til middag. Etter å ha spist masse pasta i Italia var det veldig deilig å kun ha grønnsaker som tilbehør. Denne gangen hadde vi helstekt Stangekylling, og denne kyllingen er verdt hver eneste krone og kan virkelig anbefales. Du kommer til å merke forskjellen både på smaken og kjøttkvaliteten. Blir det noen rester igjen er kyllingen like god og saftig dagen etter. Prøv du også!
Til 4 trenger du:
 
ca 2 kg kylling
smør
salt og pepper
1/2 sitron, i båter
6-7 store hvitløksfedd, delt i to på tvers
noen kvaster frisk persille
1 dl god hvitvin
 
1 stor squash
1 stor eller 2 små auberginer
olivenolje
salt og pepper
 
2 pastinakker, i strimler
1 løk, i skiver eller båter
1 rød paprika, i store biter
1 gul paprika, i store biter
1 grønn paprika, i store biter
olivenolje
salt og pepper
 
Sett stekeovnen på 200 grader.
Smør en stor ildfast form med smør.
Løsne forsiktig kyllingskinnet fra kjøttet. Pass på at skinnet ikke revner. Legg noen smørklatter under skinnet. Vær raus. Masser kyllingen godt slik at smøret blir godt fordelt over hele kyllingen.
Krydre med salt og pepper på begge sider.
Ha kyllingen i formen.
Legg sitronbåter, hvitløksfedd og persille inni kyllingen.
Hell hvitvin inni kyllingen til slutt.
Dekk formen med aluminiumsfolie, og stek kyllingen midt i ovnen i 40 minutter.
Ta av folien, og stek videre i ca 30 minutter.
Sjekk om kyllingen er gjennomstekt ved å stikke en pinne eller en tynn skarp kniv der kjøttet er tykkest. Væsken som siver ut skal være klar hvis kjøttet er gjennomstekt. Er den rosa, gi kyllingen 5 minutter til og sjekk igjen.
La kyllingen hvile litt før servering.
 
Skjær squash og aubergine i ca 5 mm tykke skiver. Pensle skivene med olivenolje.
Krydre squash med salt og pepper.
Stek skivene i grillpanne på høy varme til de er pent brune på begge sider. Du kan også bruke en vanlig stekepanne.
 
I en annen stekepanne steker du løk og pastinakk i litt olivenolje til pastinakken begynner å mykne.
Tilsett paprika og stek videre i noen minutter til det begynner å lukte stekt paprika. Da er paprikaen passe stekt.
Krydre med salt og pepper.
 
Del kyllingen i serveringsbiter, og server sammen med grønnsakene.
Deilig! :)
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...