torsdag 20. september 2012
SALMA med ovnsstekte søtpoteter og gresskar
Dette er en nydelig, høstlig rett med herlige farger. Laksen smaksettes med lime og chili, og søtpoteter og gresskar krydres med en spennende krydderblanding. Veldig godt og veldig enkelt!
Til 4 trenger du:
600 gram gresskar, i ca 2 cm tykke skiver (ca 6 skiver)
2 søtpoteter, i biter
olivenolje
2 ts korianderfrø
2 ts oregano
2 ts chiliflak
1 ts salt
1 ts svart pepper
1 hvitløksfedd
Sett stekeovnen på 200 grader.
Ha litt olivenolje i en langpanne eller stor ildfast form.
Legg gresskar og søtpoteter i formen.
Ha korianderfrø, oregano, chiliflak, salt og pepper i en morter. Knus og bland alt godt sammen. Knus hvitløksfeddet sammen med krydderne.
Ha blandingen i en liten skål, og rør i 2 ss olivenolje.
Pensle gresskarskiver og søtpotetbiter godt med krydderblandingen.
Stek midt i ovnen i ca 30 minutter.
600 gram laksefilet, gjerne SALMA
saft av 1/2 lime
2 ss olivenolje
1/2 chili, finhakket
svart pepper
Bland sammen limesaft, olivenolje og chili i en liten skål.
Pensle fisken med blandingen.
Krydre med pepper.
Stek fisken rett etter at gresskar og søtpoteter er ferdigstekt, ved 180 grader i 8-10 minutter.
1-2 broccoli
smør
salt og pepper
Skjær broccoli i buketter, og stek i smør, ca 2-3 minutter. Krydre med salt og pepper.
Server laksefilet sammen med gresskar, søtpoteter og broccoli.
Ny-de-lig! :)


Etiketter:
gresskar,
hovedrett,
laks,
rotgrønnsaker
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar