søndag 16. september 2012

Sjokoladeboller

 
Det blir ikke noe brødbaking idag ettersom jeg har masse brød igjen i fryseren fra forrige søndag, og det er dårlig med plass til flere brød. Det hadde ikke blitt tid til å bake brød heller fordi vi skal feire bursdagene våre sammen med familien i ettermiddag, og huset skal vaskes og maten skal lages, noe som pleier å ta lang tid. Helgens bakst blir derfor disse deilige sjokoladebollene, som garantert vil falle i smak hos hele familien.
Til ca 24 boller trenger du:

50 gram gjær
5 dl lunken H-melk
150 gram sukker
15 gram salt
15 gram kardemomme
1 kg hvetemel
1 stort egg
150 gram mykt smør i terninger
300 gram sjokoladeknapper eller hakket sjokolade
sammenvispet egg til pensling

Ha alle ingredienser unntatt smøret og sjokoladen i en bolle og elt i ca 8-10 minutter til deigen er smidig og slipper kantene. Tilsett smør i terninger, og elt i ca 10 minutter til. Pass på at alt smøret er eltet godt inn i deigen.
Dekk bollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på kjøkkenbenken, og elt inn sjokoladen. Arbeid raskt.
Del opp deigen i 24 emner, og trill til boller. Legg bollene på bakepapirkledte stekeplater med litt avstand fra hverandre. Dekk til med et kjøkkenhåndkle.
Etterhev bollene i ca 45 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek ved 200 grader i ca 12 minutter.
Avkjøl bollene på rist.
God søndag! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...