tirsdag 18. september 2012

Sjokoladeterte


Idag har jeg bursdag, og det betyr sjokoladekake! Det ble ingen stor festkake i år, men en herlig sjokoladeterte. Terten er rett og slett en stor sjokoladekonfekt, og er perfekt for sånne som meg, som elsker sjokolade. :) Det er bare herlig å sette tennene i det myke sjokoladefyllet og nyte smaken....
Du trenger:

en porsjon pâte sucrée (fransk tertedeig, oppskriften finner du HER), eller mørdeig (oppskriften finner du HER, HER og HER). Jeg brukte pâte sucrée.

Sjokoladefyll (inspirasjonen er hentet fra boken "smaken av sjokolade"):

3-4 hele kardemommefrø*
4 dl kremfløte
500 gram mørk sjokolade, minst 70% kakao
40 gram usaltet smør

1 krm malt kardemomme*
1 ss melis
1 ss kakao

Lag ferdig tertebunnen. Avkjøl, og sett på et passende kakefat.
Knus kardemommefrøene lett i en morter.
Ha kardemommefrøene og kremfløten i en kjele. Varm opp til rett under kokepunktet. Ta kjelen av varmen, og la fløten stå og trekke i 20 minutter.

Finhakk sjokoladen. Skjær smøret i terninger. Ha sjokoladen og smøret i en kjele.
Sil fløten, og hell over sjokoladen.
Varm opp sjokoladeblandingen på svak varme under konstant omrøring til sjokoladen har smeltet.
Avkjøl litt.
Pisk sjokoladeblandingen med håndmikser i et par minutter.
Hell over tertebunnen, og fordelt jevnt utover ved hjelp av en slikkepott eller spatula. Lag gjerne et bølgemønster på toppen.
Sett kaken i kjøleskapet til fyllet har stivnet, helst over natten.
Sikt sammen kardemomme, melis og kakao, og sikt over kaken rett før servering.
Kos deg! :))))

Kaken er best når den er romtemperert og fyllet har smøraktig konsistens. Derfor anbefaler jeg å ta kaken ut av kjøleskapet minst en time før servering.

*Kardemomme gir kaken det lille ekstra selvom du nesten ikke kjenner smaken. For en enda mer spennende smak kan du erstatte kardemomme med chilipulver.

4 kommentarer:

  1. Det så utrolig godt ut! :) Gratulerer så mye med dagen, og kos deg videre!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen, tusen takk! :)
      Klem
      Svetlana :)

      Slett
  2. Denne kaken skal prøves!:) Er også veldig glad i å bruke chili sammen med sjokolade. Forøvrig,.- gratulerer så mye med dagen! Utrolig fin og fascinerende blogg! Jeg er innom stort sett hver dag, og finner god inspirasjon her. Så tusen takk:) ha en fortsatt fin dag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig! Tusen hjertelig takk!
      Klem
      Svetlana :)

      Slett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...