fredag 7. september 2012

Skoleboller

 
Idag vil jeg friste med deilige, hjemmebakte skoleboller. :) Skoleboller er faktisk enkle og morsomme å lage. Lag gjerne vaniljekremen selv. Den smaker så mye bedre enn ferdigkjøpt, bare se på alle de svarte prikkene på bildet! :) Ikke spar på vaniljekremen - det er kremen som teller her. :)
Til ca 20 boller trenger du:
 
150 gr smør
5 dl melk
50 gr gjær, gjerne for søte deiger
175 gr sukker
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
700 gr hvetemel
 
sammenvispet egg til pensling
 
Hjemmelaget vaniljekrem, oppskriften finner du HER.
Vaniljekrem kan med fordel lages dagen i forveien.
 
melis
sitronsaft eller vann
romessens
 
kokosmasse

Smelt smøret i en kjele. Tilsett melken og la den bli lunken.
Smuldre opp gjæren i bakebollen. Slå over melkeblandingen. Tilsett sukker, kardemomme, vaniljesukker og hvetemel.
Elt deigen i ca 8-10 minutter. Deigen skal være litt klissete. La den være slik. Tilsett heller mer mel når du skal bake ut.
Dekk bollen med plast og la deigen heve i 1 time.
Ha deigen på et melet bakeunderlag. Form til boller som du legger på bakepapirkledte stekebrett. Er deigen veldig klissete, kan du med fordel ha litt rapsolje på hendene når du skal trille boller, istedenfor å elte i mer mel.
Dekk bollene med et bakeklede og etterhev i ca 45 minutter.
Pensle bollene med sammenvispet egg.
Ha vaniljekrem i en sprøytepose e.l.
Lag en stor (!) fordypning i midten av hver bolle. Fyll bollene godt med krem. Du skal ha maks to spiseskjeer krem igjen når du er ferdig. :)
Stek skolebollene ved 225 grader i ca 10 minutter.
Avkjøl bollene på rist.

Bland sammen melis og sitronsaft/vann. Smak til med noen dråper romessens. Smør melisglasur rundt kremen.
Strø over kokosmasse.
Glem alt som heter slanking, fett og kalorier! Nå skal vi kose oss!!! :)

3 kommentarer:

  1. Det så utrolig godt ut! og enig i at hjemmelaget vaniljekrem slår butikkjøpt ned i støvlene:-D

    SvarSlett
  2. Dette ser da lekkert ut! Må satse på en bakedag igjen. God helg!

    SvarSlett
  3. Så hyggelig! God helg til dere begge! :)
    Klem
    Svetlana

    SvarSlett

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...