tirsdag 30. oktober 2012

Appelsinkaker

 
Halloween behøver ikke alltid å handle om gresskar og skummel mat og kaker. Det er like hyggelig og morsomt å lage snille, oransje kaker, og barna som kommer på døra har det bedre av å få gode, hjemmelagede småkaker enn dårlig Halloweensjokolade og godteri som er fulle av sukker og e-stoffer.
Disse appelsinkakene kan også lages til jul. De kan minne litt om serinakaker, men er litt mer spennende på grunn av mandler og appelsinskall i deigen. Lag gjerne en dobbel eller trippel porsjon. Legg deigen i fryseren, så har du ferdiglaget appelsinkakedeig når julen nærmer seg. Appelsinkaker inneholder ikke egg.
Til ca 40 kaker trenger du:
 
200 g mykt usaltet smør
80 g melis
1 ts vaniljesukker
revet skall av 1 appelsin
100 g hakkede mandler
250 g hvetemel
 
50 g perlesukker
revet skall av 1/2 appelsin
 
Rør smør og melis hvitt.
Tilsett vaniljesukker, appelsinskall og mandler. Rør godt.
Tilsett hvetemel, og rør til du har en sammenhengende deig. Du kan også kna deigen på bakebordet.
Tilsett litt appelsinsaft hvis deigen er tørr og vanskelig å samle sammen.
Pakk deigen inn i plastfolie, og la den hvile i kjøleskapet en times tid.
Kjevle ut deigen på et lett melet bakeunderlag til den er ca 4-5 mm tykk.
Stikk ut runde kaker eller figurer, som du legger på bakepapirkledte stekebrett.
Stek kakene midt i ovnen i 10-12 minutter.
Bland sammen perlesukker og appelsinskall i en liten bolle. Så fort kakene er ferdigstekt, strør du godt med appelsinsukkeret over kakene.
Avkjøl på rist.
Oppbevar appelsinkakene i en tett kakeboks. :)

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...